Je nám mléko přínosem nebo minusovou potravinou?

Možná pro některé nebude překvapením to, že konzumace mléčných výrobků je na vysoké úrovni. Není se také čemu divit, když je jejich chuť vydatná a hlavně znamenitá. Mezi nejvíce využívané produkty patří mléko, bez kterého by spousta lidí nepřežila ani jeden jediný den. Je jedno, jestli si jej dáváte do kávy, nebo jej používáte při vaření, nebo jej pijete pouze jako lahodný nápoj. I mléko má ale své plusy i mínusy.
mléko do kávy
Co se týká přínosů, takový dětský organismus by bez mléka prakticky nepřežil. Tvoří totiž tu nejzákladnější složku při správném růstu a hlavně doplnění vápníku v těle. Hodí se jak na svačinu, snídani tak dokonce i večeři. Z mléka je možné připravit řadu výborných a hlavně chutných pokrmů. Mylnou představou je to, že si většina lidí myslí, že mléko obsahuje škodlivá éčka. Mléko, které lze koupit v obchodech je sice pasterizované, ale funguje na bázi převaření, takže lidskému organismu rozhodně nijak neuškodí.
džbán mléka
Co se týká negativ, existuje pravděpodobnost, ale jen velmi malá, že na mléko je možné mít nesnášenlivost a to v podobě alergie na laktózu. Některé studie ukazují, že pokud konzumujeme víc mléka, může to mít na svědomí vyšší příjem na váze a příjem vápníku, který není tak účinný jako třeba z jiných potravin. Kupované mléko (kravské), obsahuje vysoké množství sacharidů, které jsou přidané výrobním procesem.
Jestliže patříte mezi milovníky mléka a raději byste se vyhnuli všem spekulacím o tom, zda je nebo není vhodné, můžete vyzkoušet různé druhy tohoto nápoje. Jsou navíc rostlinného původu, takže se není čeho obávat.
lití mléka
Mléko, které obsahuje velké množství důležitých vitamínů a neobsahuje laktózu, je mléko kokosové.
Pokud byste si rádi připravovali nějaké to mléko doma, pak byste měli vyzkoušet mléko mandlové. Prioritou mandlového mléka je přispět ke zdraví a kráse.
Ani alergici nemusejí zoufat. Vhodné je pro ně rýžové mléko, které lze koupit ve více variantách. Jeho přípravu je možné vyzkoušet i doma.

Posted in Nezařazené